تعمیرات گیربکس SEW
مجموعه آرشا صنعت علاوه بر فروش، قادر به تعمیر انواع گیربکس SEW می باشد. شما مشتریان عزیز می توانید تمام خدمات مربوط به گیربکس های SEW را از آرشا صنعت دریافت کنید.
خدمات تعمیر آرشا صنعت از برند گیربکس های اس ای دبلیو از شامل گبربکس های :
- خورشیدی
- دور متغییر
- کراینول یا شافت بغل
- گیربکس حلزونی SEW
- ضد انفجار
- آویز یا شافت موازی
- سرووموتور
- هلیکال یا شافت مستقیم
- استیل
- سری G
- سری HK
- سری W
- سری X
گیربکس ها و الکتروموتورها عضو جدا نشدنی و ثابت صنایع امروزی است. خراب شدن این قطعات علاوه بر اینکه باعث تحمیل هزینه های تعویض و تعمیرات می شود، بلکه باعث ایجاد توقف و نابسامانی در چرخه تولید می شود. در نتیجه شرکت تولید کننده دچار ضرر و زیان می شود. به همین دلیل نگهداری و استفاده صحیح و سرویس به موقع می تواند از خراب شدن گیربکس جلوگیری و آسیب ها را به حداقل برساند.
گیربکس ها نقش حیاتی در صنایع و خطوط تولید ایفا می کنند، و در همه نقاط قابل استفاده می باشد. گیربکس ها برای تولید گشتاور و پخش قدرت در تولید و بهره وری بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. با وجود اینکه از گیربکس ها در همه نقاط صنایع استفاده می شود، نباید از سرویس و نگهداری آنها چشم پوشی کرد.
اگر سرویس منظم گیربکس ها را به تعویق بندازیم و از آنها به استفاده درست نکنیم، باعث خرابی می شود و به خط تولید خسارت وارد می کند. رعایت کردن این مسئله نیز باعث کارکرد بهتر و افزایش طول عمر گیربکس می شود.
سرویس با برنامه زمانی منظم این مزیت را دارد که از بروز مشکلات و خرابی ها جلوگیری کنیم. یکی از این عناصر در سرویس گیربکس، روغن گیربکس است. روغن در گیربکس یکی از عناصر مهم و کلیدی برای سالم ماندن و افزایش طول عمر گیربکس است.
نکات مهم درباره روغن گیربکس:
- روغن گیربکس صنعتی با توجه به نوع کاربری و طریقه استفاده نیاز به تعویض منظم دارد. روغن گیربکس مثل روغن خودرو باعث روان شدن دنده های گیربکس می شود و از ساییده شدن رو یکدیگر جلوگیری می کند.
- هنگام تعویض روغن، از روغن قدیمی یک نمونه به آزمایشگاه ارسال می کنند. آزمایشگاه با بررسی و آنالیز نمونه به اطلاعات مفید و اساسی از گیربکس دست پیدا می کند. البته بدون انجام این کار هم می توانیم از صداها و ارتعاشات غبرعادی و گرمای بیش از اندازه سطوح گیربکس تشخیص دهیم که وضعیت گیربکس در چه وضعیتی می باشد.
با یک بررسی و چک کردن ساده و رسیدگی، طول عمر گیربکس افزابش پیدا می کند و از هزینه های تعمیرات و تعویض قطعه کاهش می یابد. در نتیجه باعث افزایش بهره وری و تولید می شود و همچنین در وقت هم صرفه جویی صورت گرفته است.
نقش فرکانس ها در تعمیر گیربکس SEW
برای متوجه شدن خرابی در قطعات گیربکس، دستگاهی نیز وجود دارد که با بررسی فرکانس و صداهای موجود در جعبه دنده گیربکس با استفاده از سنسورهای حساسی که دارد اشکال را به کارشناس گزارش می کند. جزء های مختلف گیربکس و چرخ دنده های آن، هر کدام نویز و فرکانس مختص خود را دارند.
در این قسمت جدول فرکانس و لرزش گیربکس ها برای راحتی بیشتر تعمیر گیربکس SEW را برای شما قرار دادیم.
نویز ها در تعمیر گیربکس SEW از اهمیت بالایی برخوددار هستند. این نویزها انواع مختلفی نیز دارند که عبارت اند از:
- نویز ممتد (کشنده): می تواند به دلیل ضربه یا تماس یاتاقانی باشد.
- نویز تند (تلق تلق کردن): یکی از دلایل این شل بودن قطعات گیربکس است.
- نویز یاتاقان: این نویز ناشی از اشکال در یاتاقان می باشد.
- نویز درگیری: دلیل این نویز درگیری در بین دنده های گیربکس می باشد.
تست های گیربکس در تعمیر گیربکس SEW
گیربکس در مرحله نهایی تولید و هنگام خروج از کارخانه از یک سری تست های نهایی بایستی عبور کند.
تست پارکینسون
این تست برای چرخدنده هایی است که مراحل تولید آنها به صورت کامل تمام نشده، مناسب است. تست به این گونه است که چرخ دنده را در همان مرحله با چرخ دنده مستر (اصلی) درگیر می کنند و فرکانس و ارتعاش استاندارد و عادی تولید شده از چرخ دنده را به ثبت می رسانند.
نویزسنجی
این تست شامل دو مرحله می باشد:
- در مرحله اول، گیربکس در شرایط بدون بار و در دماهای مختلف کاری، قرار می گیرد. این مرحله برای انواع گیربکس که برای کنترل و اندازه گیری کاربرد دارند، انجام می شود.
- در مرحله دوم، گیربکس با اعمال بار و ترمز، مجدد در دماهایه مختلف کاری قرار می گیرد. این مرحله نیز مناسب گیربکس هایی می باشد که دارای کاربری صنعتی و خودرویی هستند.
جهت خرید ترمز SEW می توانید با واحد فروش آرشا صنعت تماس حاصل فرمایید.
تست خستگی چرخ دنده ها
ممکن است چرخ دنده ها از آنچه که انتظار می رود و برای آن طراحی شده اند بهتر عمل کنند و این امکان هم وجود دارد تا در همان مرحله طراحی با اعمال بار دچار مشکل شوند. تست خستگی به طور معمول در دو حالت تکی و در حالت درگیری با چرخ دنده دیگر انجام می شود. این تست سه مرحله دارد که شامل تست خستگی خمشی، مقاومت در برابر ضربه، تست کندگی و ساییدگی است.
فایده تست دوام در تعمیر گیربکس SEW
این تست به همراه تست های قبلی در انتها اطاعاتی را در اختیار خریداران می گذارند که خریدار می توانند با بررسی و تحلیل این داده ها و اطلاعات بهترین گیربکس مناسب کاربری خود را انتخاب کنند.
این تست دو نوع مختلف دارد که عبارت است از:
- تست کنترلی (لوپ باز و بسته): در لوپ باز فقط سرعت و شتاب در خروجی بررسی می شود، اما در لوپ بسته سرعت و شتاب هم در خروجی و هم در ورودی گیربکس آزمایش می شود. همچنین توسط سیستم نرم افزاری اطلاعات به دست آمده تجزیه و تحلیل می شوند.
- چیدمان اجزای مکانیکی (تک گیربکسه و جفت گیربکسه): در حالت تک گیربکسه یک الکتروموتور تک فاز یا سه فاز در قسمت ورودی قرار می گیرد و یک ژنراتور هم در قسمت خروجی گیربکس جهت اعمال بار جای گذاری می شود. در حالت جفت گیربکس، دو گیربکس را با هم جفت کرده و ادامه کار را مثل حالت تک گیربکسه عمل می کنیم.
اعمال بار بر روی گیربکس، روش های متفاوتی دارد که سه مورد آن عبارت است از:
- روش مکانیکی: برای اعمال بار از یک بازو استفاده می کنیم که وزنه هایی به یک سر آن متصل می باشد.
- روش سیال: در این روش برای اعمال بار، از پمپ و مقاومت سیال استفاده می کنند.
- روش الکتریکی:اعمال بار در این روش این گونه است که از مقاومت استفاده می شود که توسط یک الکتروژنراتور اعمال می شود.
خرابی کاسه نمدها
کاسه نمد یا آب بند کننده قطعه ای است که بین شافت و پوسته گیربکس قرار می گیرد تا از نفوذ کنترل نشده روانکار و یا از ورود گرد و غبار به داخل گیربکس جلوگیری کند. کاسه نمد از سه قطعه کاسه ای شکل از جنس فلزی، نمد (لاستیک فشرده) و فنر تشکیل شده است. عمده خرابی گیربکس ها به خاطر کاسه نمدها می باشد.
انواع کاسه نمد (Shaft Sealings)
آب بند کننده ها یا کاسه نمدها انواع مختلفی دارند که عبارت است از:
- NR : معمولی
- NBR : ضد روغن با محدوده حرارتی کم، 30- تا 100 درجه سانتی گراد
- Silicone / ACM : ضد حرارت، ضد روغن، با محدوده حرارتی 25- تا 150 درجه سانتی گراد، مقاوم در برابر هوازدگی، رطوبت و انواع مختلف روغن
- NR+PBR : ضد سایش
- EPDM : ضد اسید و آب شور دریا
- CALREZ : ضد روغن، حرارت، عوامل شیمیایی و سایش
- VAITON / FKM :ضد حرارت بالا، ضد سایش، ضد روغن، مقاوم در برابر عوامل شیمیایی، محدوده حرارتی 40- تا 250 درجه سانتی گراد
- PTFE یا تفلونی : ضد حرارت، ضد روغن، ضد اسید و عوامل شیمیایی
انواع روش تعمیر گیربکس SEW
تعمیرات بعد از خرابی گیربکس (Breakdown Maintenance)
این نوع تعمیر بیشتر در گذشته کاربرد داشته است. امروزه به دلیل بالا بودن هزینه قطعات یدکی، تولید و تعمیرات دیگر صرفه اقتصادی ندارد.
از معایب این روش می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- اطلاع داشتن از بروز خرابی تقریبا امری غیرممکن است.
- وجود خرابی در یک قطعه باعث بروز اشکال در دیگر قطعات نیز می شود.
- در یک مجموعه از ماشین آلات ممکن است گیربکسی دچار خرابی و توقف ناگهانی شود که در کارکرد دیگر قسمت ها اختلال ایجاد می کند.
- تهیه قطعات یدکی مورد نیاز و گردآوری افراد تعمیرکار با تجربه برای انجام سریع و صرفه جویی در هزینه تعمیرات ناگهانی و پیش بینی نشده، امری بسیار مشکل و غیرممکن است.
تعمیرات پیشگیرانه (PM)
به دلیل ناکارآمدی تعمیرات پس از خرابی، تعمیرات پیشگیرانه جایگزین شد. این روش به این گونه است که با یک برنامه ریزی مشخص بر اساس زمان یا میزان مسافت طی شده، اقدام به سرویس و تعمیر قطعات یدکی گیربکس اس ای دبلیو می کنیم.
در این روش حتی اگر قطعه ای نیاز به سرویس و یا تعمیر نداشته باشد هم آن قطعه سرویس و تعویض یا جایگزین می گردد.
معایب روش پیشگیرانه در تعمیر گیربکس SEW
- در این روش حتی اگر میزان قابل توجهی از عمر مفید یک قطعه باقی مانده باشد، سرویس یا تعویض می شود.
- اگر دقت لازم را در مراحل باز و بسته کردن قطعات و اجزا گیربکس وجود نداشته باشد، امکان آسیب رسیدن به قطعات و رخ دادن مشکل جدید وجود دارد.
- باز و بسته کردن قطعات خود نیز باعث بروز خرابی آنها می شود.
- در این روش، به این دلیل که ما از وضعیت داخل گیربکس اطلاعات دقیقی نداریم، حتی پس از تعمیر پیشگیرانه ممکن است مشکلات هنوز برطرف نشده باشند و مجدد در طی گذشت زمان مشخص شوند.
انجام تعمیرات دوره ای ناشی از تعمیرات پیشگیرانه به صورت دقیق و جامع برای مجموعه ای از ماشین آلات، شامل صرف وقت و هزینه بسیار زیاد می شود. این نوع از تعمیرات برای ماشین آلات فعال خارج از کارخانه از اهمیت بیشتری برخوددار است چرا که با هدف ایجاد تشکیلات وسیع، تامین نیروی انسانی و هزینه بیشتر انجام می شود.
سرویس و تعمیرات پیش نگر
تعمیرات و نگهداری پیش نگر یا تعمیرات مبتنی بر گیربکس به این صورت است که با هدف اصلاح و برطرف کردن عیب های روش قبلی و پیشگیری از تعمیرات غیرضروری ایجاد می شود.
این روش با برنامه نگهداری و تعمیرات بر اساس مراقبت وضعیت و یا تعمیرات مبتنی بر وضعیت گیربکس صورت می گیرد. با استفاده از آزمایشات غیر مخرب به وضعیت و سلامت قطعه مورد نظر و در حالت کلی به سالم بودن یا نبودن گیربکس و سیستم پی می بریم؛ و بر اساس نتایج به دست آمده تصمیم گیری و اقدام به برطرف کردن مشکل می کنیم.
مزایا این روش برای تعمیر گیربکس SEW
- افزایش طول عمر مفید گیربکس
- کاهش در هزینه سرویس به روش افزایش فاصله زمانی
- امکان کنترل کیفیت تعمیرات
- کاهش سطح تعمیرات عمومی
- افزایش راندمان ماشین آلات و گیربکس
- امکان کنترل کیفی مواد مصرفی (روغن، فیلتر و…)
- امکان برنامه ریزی برای سرویس و تعمیرات گیربکس
- کاهش تعداد خرابی ها سنگین و پر هزینه
- کاهش تعداد خرابی های زنجیره ای
- کاهش در مصرف قطعات مصرفی و انبارداری
- جلوگیری از سرمایه گذاری مضاعف برای خریداری ماشین آلات آماده به کار
- و…
EM
- هزینه بالا
- ریسک پذیری بالا
- امکان خرابی ها ثانویه
- تعمیرات و توقف برنامه ریزی نشده و غیره
PM
- افزایش تعداد تعمیرات اساسی از قبل تعیین شده
- ریسک وقوع خرابی در فاصله بین دو سرویس
- عدم امکان رهگیری کامل نوع و محل خرابی و…
- نیاز به گروه های متعدد کاری جهت انجام به موقع سرویس ها
CBM
- کاهش خطر ریسک
- امکان تشخیص بهترین زمان انجام کار
- امکان پیش افتادن تولید و برنامه ریزی از خرابی
- امکان تشخیص محل و نوع خرابی در حال تکوین
- کاهش در تعداد تعمیرات اساسی و تمرکز بر نقاط اشکال
- افزایش قابلیت دسترسی و اطمینان از ماشین و مجموعه و…
در روش تعمیرات بعد از خرابی گیربکس زمان توقف گیربکس و حجم تعمیرات زیاد می باشد.
در تعمیرات پیشگیرانه (PM)، اولین تعمیر نسبت به حالت قبل در زمان زودتر و حجم تعمیرات بیشتر انجام می شود. تعمیرات بعدی در زمان هایی مشابه حالت های قبل و با حجم تعمیرات به مراتب کمتر صورت می گیرد.
در حالت سوم (تعمیرات پیشنگر)، زمان تعمیرات زودتر از خرابی و با مقدار بسیار کمتر انجام می شود.
روش مراقبت Off-line و On-line
در این روش با ثبت داده ها در دوره های زمانی گسسته و قابل برنامه ریزی صورت می گیرد. این در حالی است که در روش های نگهداری On-line پارامتر و داده های گیربکس به صورت پیوسته انجام می گیرد.
اطلاعات مورد نیاز در کارت گیربکس
هر گیربکس دارای یک پلاک است که مانند کارت شناسایی می باشد که اطلاعات مفیدی از آن گیربکس را در اختیار ما می گذارد. که این اطلاعات عبارت اند از:
- نام گیربکس، محل اسقرار، مدل و سال ساخت
- محل و شماره کاتالوگ ها، نقشه ها و دستور عمل های فنی
- انواع تاسیسات مورد نیاز مثل برق، آب و هوا و…
- نام و آدرس فروشنده و نمایندگی پس از فروش
- اطلاعات مالی (قیمت خرید، شماره سفارش، زمان خرید، نرخ استهلاک و…
مواردی که از اطلاعات ثبت شده بر روی کارت تعمیر استفاده می شود:
- استفاده از اطلاعات برای راهنمایی و کمک در امر تعمیرات (دارای تاریخچه تعمیرات مشخص باشد.)
- از اطلاعات برای تصمیم گیری در مورد برقراری سیستم تعمیرات پیش گیری برای گیربکس ها استفاده شود.
- مشخص نمودن هزینه های تعمیراتی و لوازم یدکی گیربکس برای بررسی اقتصادی و برآورد بودجه و تعمیرات
- استفاده از از اطلاعات برای تحقیقات و بررسی و تحلیل گیربکس، گیربکس های وابسته و لوازم یدکی و حذف خرابی های تکرار شونده
- همچنین می توانیم از این اطلاعات برای صدور دستورعمل های لازم به مسئول گیربکس و مشخص نمودن طریقه کار با گیربکس و لزوم برقراری دوره های آموزشی برای مسئولین و کارکنان استفاده کنیم.
- تهیه خلاصه گزارش تعمیراتی و آماری برای مدل های مختلف از هر گیربکس برای مشخص کردن عملکرد گیربکس و کمک در تصمیم گیری در امر خرید گیربکس های جدید
اهمیت روغن کاری در تعمیر گیربکس های SEW
هدف از روغن کاری در گیربکس های صنعتی عمدتا برای جلوگیری از خرابی و فرسایش قطعات متحرک می باشد. روغن کاری به طور صحیح از اصول اولیه نگهداری گیربکس ها بوده است. همچنین می توان با انتخاب روان کننده مناسب و پیشنهادی گیربکس به عمر طولانی، کارکرد بهتر و افزایش عملکرد و بهره وری گیربکس کمک کرد.
منظور از روغن پیشنهادی، روغنی است که روی پلاک (کارت) گیربکس درج شده است؛ که این روغن از سوی کارخانه تولید کننده برای گیربکس مد نظر پیشنهاد شده است. برای خواندن و دریافت بیشتر اطلاعات به مقاله شماره سریال (پلاک خوانی) SEW مراجعه کنید.
عوامل اصلی اجرا صحیح روغن کاری
- افراد آموزش دیده و مجهز به ابزار مورد نیاز
- برنامه تایید شده و علمی برای انجام مراحل روغن کاری
- استفاده از روغن های استاندارد و مجاز پیشنهاد شده
برای انجام هر چه بهتر فرایند روغن کاری توصیه می شود نکات زیر را رعایت کنید:
- رعایت دستورعمل های کارخانه سارنده موجود در کاتالوگ گیربکس
- در صورت نداشتن دسترسی به کاتالوگ، از تجارب علمی و عملی کارشناسان در این زمنیه کمک بگیرید.
- رعایت نوع روغنی که باید برای روغن کاری استفاده شود.
- تهیه و تنظیم یک برنامه برای زمان های روغن کاری. به دلیل اینکه نقاط و قطعاتی از گیربکس باید در بازه های زمانی مختلف مانند روزانه، هفتگی، ماهانه، سالانه و… روغن کاری شود.
روغن کاری روزانه
با توجه به حساسیت گیربکس ها و حجم کار، نقاطی از آن باید روزانه و طبق یک برنامه روغن کاری شود. روغن کاری روزانه بایستی تحت نظارت یک کارشناس و یا یک مسئول ناظر توسط اپراتور گیربکس انجام شود. اولین قدم از روغن کاری در این مرحله باید قبل از شروع به کار ماشین صورت گیرد.
روغن کاری هفتگی و ماهانه
انجام این کار در این دو بازه زمانی توسط تیم روغن کاری انجام می شود. این تیم موظف است علاوه بر روغن کاری، کارتهای مربوطه را که توسط قسمت برنامه ریزی تعمیرات و نگهداری به آنها ارائه شده است تکمیل کنند و پس از تایید سرپرست خود به قسمت اعلام شده تحویل دهند.
روغن کاری سه ماهه و شش ماهه
تنظیم برنامه روغن کاری در این دوره زمانی که اکثرا همراه با تعویض روغن مخازن بعضی از گیربکس های مستقر در کارخانه می باشد، توسط واحد برنامه ریزی تعمیرات و سرویس تنظیم می شود و برای اجرای دقیق به سرپرست تیم روغن کاری تحویل می گردد. در این برنامه اموری که کارخانه در کاتالوگ توصیه کرده نیز ثبت شده است.
وظایف مسئول روغن کاری
- بازدید و رسیدگی به وضعیت روغن مخازن اصلی و فرعی موجود
- کنترل قیمت روغن ها (در صورت نیاز، بهره گیری از امکانات آزمایشگاه برای تایید اصالت و ترکیبات روغن)
- رسیدگی به برنامه زمان بندی روغن کاری و داده آموزش های لازم به سایر افراد تحت سرپرستی
- برقراری هماهنگی بین افراد تیم
دلایل خرابی گیربکس ها
فرسودگی گیربکس
در حالت طبیعی هر نوع دستگاهی در گذشت زمان دچار فرسودگی می شود. اما چند عامل باعث می شود تا این اتفاق دیرتر رخ دهد و باعث افزایش طول عمر مفید دستگاه شود. عواملی که باعث کندی روند فرسایش گیربکس می شود عبارت است از:
- روغن کاری مناسب و دوره ای
- استفاده از بار مناسب و استاندارد گیربکس
- تمیز کردن گیربکس و استفاده از پاک کننده های قوی و با کیفیت
ساییدگی
عواملی که باعث ساییش در گیربکس می شوند:
- گریس خشک شده : موجب کاهش عمر مفید دستگاه می شود و باعث می شود که به گیربکس فشار بیش از حد بیاید.
- فشار بالا: باعث ایجاد خط و خش و فرورفتگی می شود.
اکسید شدن
روغن ها از ترکیباتی ساخته می شوند که بعد مدتی از استفاده از یکدیگر جدا می شوند. این امر موجب اکسید شدن و زنگ زدگی در گیربکس می شود.برای پیشگیری از این مسئله باید از روغن با کیفیت دو دوره های زمانی تعیین شده و مشخص استفاده گردد تا روغن جدید مانع از جدا شدن ذرات در روغن قبلی شود.
کدر شدن
منظور از کدر شدن این است که گیربکس در حرارت بالای روغن دچار شکستگی شود. این مورد باعث فرورفتگی در سطوح دنده می شود. برای برطرف کردن این مشکل باید دمای روغن را در دوره زمانی مشخص چک کرده و دما را در حالت استاندارد نگه دارید.
پوسته شدن (پوکیدگی)
این اتفاق بیشتر در محلی رخ می دهد که تماس قطعات با همدیگر زیاد است. این اتفاق ناشی از فرورفتگی هایی است که در زمان کوتاهی ایجاد می شوند که می توان با نگه داری مناسب از بروز این مشکل جلوگیری کرد.
شکستگی ها
وارد کردن فشار بالا، تحمیل بار بیش از حد مجاز و استفاده بیش از اندازه از گیربکس باعث صدمه دیدن شیارهای موجود بر روی دنده ها می شود و در نتیجه گیربکس به طور کامل از کار می افتد. تنها راه حل این مشکل این است که فشار کاری مناسب گیربکس را رعایت کنیم.
عیب یابی گیربکس های صنعتی
جدول عیب یابی و تعمیر گیربکس SEW
مشکل | دلایل | رفع مشکل |
لرزش غیر عادی | 1. شل بودن نصب گیربکس
2. خرابی اتصالات 3. خرابی خار یا جای خار 4. آسیب دیدگی بیرینگ 5. آسیب دیدگی چرخ دنده 6. وجود جرم خارجی در گیربکس |
1. پیچ ها را محکم یا در صورت نیاز تعوض کنید.
2. اتصالات ورودی گیربکس را محکم یا تعویض کنید. 3. خار را تعوض کنید. خارها باید استاندارد و بدون لقی باشند. 4. بیرینگ (یاتاقان) را تعویض نمایید. 5.چرخ دنده باید عوض شود. 6. روغن را تخلیه و پوسته گیربکس را پس از شستشو دوباره از روانکار پر کنید. |
نشت روغن | 1. نامناسب بودن حالت نصب
2. شل بودن درپوش های روغن 3. زیاد بودن سطح روغن 4. خرابی درپوش های روغن 5. خرابی کاسه نمدها یا واشرهای جرم گیر 6. جعبه دنده دارای شکاف یا حفره است. 7. نصب گیربکس به صورت غیرعادی (وارونه، افقی، مورب و…) |
1. محل درپوش روغن را کنترل و اصلاح کنید.
2. درپوش ها را سفت کنید. 3. سطح روغن را تا نیمه پیوسته گیربکس کم کنید. 4. درپوش ها را تعویض نمایید. 5. کاسه نمدها و یا واشرها باید تعویض شوند. 6. تعویض جعبه دنده (با مشاوره کارشناس) 7.استفاده از مشاوره کارشناس در مورد نصب |
دمای زیاد | 1. بار بیش از حد استاندارد (محاسبه اشتباه)
2. مقدار روانکاری خیلی کم یا خیلی زیاد 3. استفاده از روانکار نامناسب 4.دمای زیاد محیط 5. ویسکوزیته نامناسب 6. نصب نادرست در یاتاقان 7. مسدود بودن حفره های هواگیری 8.اشتباه در اتصال شافت |
1. ضریب کار در کاتالوگ گیربکس از سوی کارخانه درج شده است.
ارتقا گیربکس در صورت نیاز 2. تنظیم روغن تا نیمه پیوسته 3. استفاده از روغن پیشنهادی در کاتالوگ و پلاک 4. استفاده از روغن در دماهای بالا و یا جایگزینی گیربکس بزرگ تر 5. استفاده از ویسکوزیته مناسب 6. تنظیم یاتاقان 7. جدا کردن نوار لاستیکی از درپوش روغن 8.تراز کردن شافت |
دمای زیاد بیرینگ | 1. بار شعاعی زیاد
2. مقدار روان کار کم است. |
1.بار شعاعی را کم کنید.
2. از یاتاقان بندی مناسب استفاده کنید. 3. مقدار روان کار را افزایش دهید. |
صدای گیربکس | 1. مقدار روان کار کم
2.خرابی خار یا جاخار 3. اشکال در دستگاه 4. وجود جرم خارجی 5. خرابی اتصالات ورودی و خروجی 6. شل بودن نصب گیربکس 7. تراز نبودن سطح نصب گیربکس 8. آسیب دیدگی بیرینگ 9. آسیب دیدگی چرخ دنده 10. بالا بودن دما |
1. افزایش مقدار روغن
2. خار را عوض کنید. 3. اتصالات، یاتاقان یندی، ریل ها و… 4. بررسی دستگاه 5. اتصالات ورودی گیربکس محکم و در صورت نیاز تعویض شود. 6. پیچ ها را محکم یا تعویض کنید. 7. سطح گیربکس را نسبت به دستگاه تراز کنید. (استفاده از تکیه گاه و شیم در صورت نیاز) 8. باید بیرینگ را تعویض کنید. 9. چرخ دنده باید تعویض شود. 10. استفاده از ویسکوزیته |
فرسودگی دندانه های چرخ دنده | 1. اضافه بار
2.روغن آلوده 3.روغن ناکافی 4.گرانروی نامناسب روغن 5.دمای خیلی زیاد محیط 6. مخلوط ذرات خارجی در روغن 7. دور بیش از حد |
1. کاهش اضافه بار
2. تعویض روغن 3. اضافه کردن روغن 4.جایگزینی روغن با ویسکوزیته مناسب 5. نصب فن خنک کننده یا قرار گرفتن در یک محیط خنک 6. ذرات خارجی را پاک کنید، فضای داخلی را تمیز کنید سپس روغن را جایگزین کنید. 7. کاهش دور موتور یا تعویض گیربکس |
ایجاد ترک روی بدنه اصلی
یا شکستگی شافت |
1. اضافه بار
2. بار ضربه بیشتر از بار نامی 3. اتصال نامناسب 4. جعبه دنده دارای ضخامت یا حفره های جزئی دارد. |
1.کاهش بار
2.کاهش بار ضربه یا استفاده از مدل بزرگتر 3. تراز بندی صحیح 4. تعویض جعبه دنده |
نچرخیدن شافت های ورودی و خروجی | 1. فرسودگی در یاتاقان ها
2. وجود ذرات ریز در روغن |
1. تعویض یاتاقان ها
2. شستشو داخلی و تعویض روغن |
چرخش شافت ورودی در حالت خاموش
و عدم چرخش شافت خروجی |
1. خوردگی دندانه های دنده
2.خرابی کلید شافت 3. آسیب و شکستگی شافت ورودی |
1. تعویض دنده
2.تعویض کلید شافت 3.شافت تعویض شود. |
1. انتخاب گیربکس متناسب با کار
تجربه و تحلیل ها نشان می دهد که انتخاب گیربکس نامناسب برای کار منجر به خسارت همه جانبه سنگینی می شود. معمولا در این موارد گیربکس برای کاربری دیگر تهیه شده و یا گیربکس کوچک تر از فشار و بار وارد شده بوده است.
2. انبارش
با فراهم کردن محیط مناسب از سرمایه خود محافظت کنید.
شرایطی که باید محیط انبار داشته باشد:
- خشک
- رطوبت کم
- تغییرات دمایی کم
- اتمسفر بدون خورندگی
3. تراز نمودن
به شدت توصیه می شود که برای تراز کردن ورودی و خروجی گیربکس زمان کافی بگذارید.
4. نصب
مواردی که باید در نصب نمودن گیربکس رعایت کنید:
- اطمینان از صلب بودن فندانسیون
- استفاده از پیچ های مناسب و مربوط
- اجتناب از Soft foot. این عبارت برای فریم هایی که دچار اعوجاج و تغییر شکل شده اند به کار می رود. هنگامی این اتفاق رخ می دهد که یک پایه در ارتفاعی غیر از پایه های دیگر باشد و پایه آغشته به روغن و … باشد.
5. افزودن روغن
- روغن مناسب (که عامل افزایش طول عمر مفید گیربکس است.)
- آگاه بودن به نوع و درجه مناسب روغن
- دانستن دمای کاری و محیط
- آگاهی از سطح مناسب در حالت های متفاوت نصب گیربکس
- درخواست سیستم روغن کاری مورد نیاز
- دانستن میزان پرشدگی گیربکس از روغن در کارخانه با توجه به حالت نصب درج شده روی پلاک گیربکس
- آگاهی از نیاز به روغن با درجه ویسکوزیته (Viscosity) متمایز در تابستان و زمستان
6. تعویض روغن گیربکس
تعویض روغن باید بر اساس توصیه کارخانه سازنده درج شده در کاتالوگ و یا تایید کارشناس فنی صورت گیرد.
7. نظارت بر ویسکوزیته روغن
ویسکوزیته نامناسب روغن منجر به ساییدگی در سطوح می گردد که در نهایت موجب آسیب به دنده و بیرینگ (یاتاقان) می گردد. همچنین باعث برداشته شدن سطح چرخ دنده ها نیز می گردد.
8. معاینه گیربکس
- بررسی سر و صدا
- ارتعاش
- دما
9.برنامه تعمیر و نگهداری
یک برنامه دقیق و صحیح تحلیل روغن باعث می شود تا:
- هزینه ها کاهش یابد.
- جلوگیری از شکست ها
- مطالعه استاندارد
- افزایش زمان تعویض روغن بین دو دوره
- نمونه برداری منظم یک بار در ماه
- اعتماد به توصیه و بررسی و گزارشات آزمایشگاه
10. تعهد کاری پرسنل
اگر پرسنل از تعهد کاری برخوددار باشند باعث می شود تا این وظایف به طور دقیق و کامل انجام شود که در نتیجه بروز خطا به حداقل می رسد.
11. شکستن شفت الکتروموتور
نداشتن تناسب میان ساختار و ویژگی های گیربکس با کار مورد نظر موجب افزایش فشار بیش از حد در الکتروموتور می شود که در نهایت باعث شکستن محور شافت (Shaft) می شود. همچنین عدم روان کاری درست و اصولی نیز باعث رخ دادن این اتفاق می گردد. البته در کاتالوگ و درفترچه راهنما گیربکس ساعت کارکرد مفید و روغن کاری درج شده است. اما به طور معمول هر گیربکس بعد از 500 ساعت کارکرد در بار اول و در دفعات بعدی، پس از 6000 ساعت کار نیازمند روغن کاری می باشد.
اورهال کردن کامل گیربکس
در کاتالوگ گیربکس های صنعتی، به نوعی از روش تعمیرات با نام اورهال اشاره کرده است. در آن سازنده گیربکس بر اساس ساعت کارکرد گیربکس، پیشنهاد چک کردن و تعویض موارد زیر را می دهد که عبارت اند از:
- تعویض کامل بیرینگ ها (یاتاقان)
- تعویض کاسه نمدها و اورینگ ها
- تست رنگ
- چک کردن کامل شافت ها و چرخ دنده ها از لحاظ ترک، خوردگی و سایش
تعرفه و قیمت تعمیر گیربکس SEW
برای دریافت مشاوره و استعلام قیمت تعمیر گیربکس با کارشناسان آرشا صنعت در بخش تعمیرات و فروش تماس حاصل فرمایید.
امیدواریم این مقاله به شما عزیزان کمک کرده باشد. شما می توانید تعمیر گیربکس SEW خود را به واحد تعمیرات مجموعه آرشا صنعت بسپارید. مجموعه آرشا صنعت با تجربه در این زمینه آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.