کاهش مصرف برق الکتروموتور




5/5 - (2 امتیاز)

الکتروموتور ها یکی از مهم ترین بخش های هر سیستم صنعتی هستند و انرژی مورد نیاز برای کارکرد قسمت های مختلف را فراهم می کنند. این موتور های الکتریکی هر کدام قابلیت های مختلف دارند و برای بخش مخصوصی طراحی و ساخته می شوند. یکی از مشکلاتی که برای این دستگاه ها پیش می اید افزایش مصرف برق در آن ها بوده که سبب افزایش هزینه های واحد های صنعتی و همچنین مشکلات فنی در دستگاه می شود. در ادامه این مقاله روش های کاهش مصرف برق الکتروموتور های صنعتی را بررسی خواهیم کرد.

مصرف انرژی در انوع الکتروموتور تایع طراحی و بهره وری آن هاست. بهره برداری از موتور را می توان اینگونه بیان کرد. اقدامات روی موتور: نظیر تهویه، روغنکاری، بارگذاری – استفاده از درایو یا کنترل کننده دور موتور.

تمیز کردن الکتروموتور صنعتی یکی از بهترین روش های نگهداری از آن و حفط طول عمرش است اما چه نکاتی باید در حین تمیز کردن رعایت شوند ؟

روش کاهش مصرف برق الکتروموتور

فاکتور های تاثیر گذار در بازده الکتروموتور های صنعتی :

– میزان بار ( درصداز بار کامل)
– میزان تغییرات بار (درصدازبارکامل)
– میزان تغییرسرعت (درصداز سرعت سنکرون)
– میزان تغییرات ولتاژشبکه (درصداز ولتاژنامی)

تطابق بار با موتور

در میان انواع الکتروموتور صنعتی مدل های القایی تک فاز و سه فاز به دلیل انعطاف بالا در صنایع بسیاری استفاده می شوند. بنابراین بار مکانیکی متغیری را تجربه می کنند. همانطور که می دانید توان موتور باید کاملا تناسب با بار و فشاری که روی آن قرار دارد داشته باشد. هر گونه عدم تناسب موتور و بار مکانیکی مشکلی را پدید می اورد برای مثال اگر موتور توان بیشتری نسبت به بار داشته باشد بازده کاهش پیدا کرده و اگر بار بیشتر باشد به موتور فشار خواهد آمد و طول عمرش کاهش خواهد یافت.

روش کاهش مصرف برق الکتروموتور

هرزگردی موتور ها

بهترین روش برای کاهش مصرف برق خاموش کردن موتور هایی است که از ان ها استفاده ای نمی شود.  بنابراین باید نظارت روی موتور ها انجام شود و آن هایی که باری را تحمل نمی کنند خاموش شوند. البته می توان برای خاموش کردن الکتروموتور هایی که بیهوده کار می کنند از سوییچ نیز استفاده کرد که به سرعت موتور بی بار را خاموش می کند. این نکته را باید بدانید که مصرف برق یک موتور تحت فشار حد اکثر و بدون فشار اختلاف زیادی ندارد.

بازده بالای اکتروموتور های صنعتی

خرید الکتروموتور های صنعتی با کیفیت و با بازده بالا طبیعتا یکی از بهترین روش ها برای افزایش راندمان سیستم بوده و همانطور که می دانید افزایش بازده به معنای کاهش مصرف انرژی نسبت به خروجی سیستم است. به این نکته دقت کنید که هزینه انرژی مصرفی یک موتور در طول عمرش تقریبا بین ۱۰ تا ۲۰ برابر قیمت خود موتور است. در ضمن در صورت خرابی یک الکتروموتور قدیمی بهتر است به جای سیم پیچی کردن آن یک موتور تازه را تهیه کنید.

کاهش مصرف برق الکتروموتور با کنترل کردن سرعت

وجود سیستم کنترل کننده دور موتور هم برای کاهش میزان انرژی مصرفی مفید است و هم سبب افزایش طول عمر دستگاه می شود کنترل کننده سرعت دور موتور را با توجه به فشاری که روی ان است تنظیم کرده و ار گردش بیهوده یا هرزگردی ان جلوگیری می کند.

کاهش مصرف با کنترل سرعت الکتروموتور

تسمه موتور

بازده کلی موتور به بازده درایور های v belt نیز وابسته است و برخی از عواملی که روی این مقوله تاثیر گذار هستند عبارتند از :

  • Over belting : استفاده از تسمه هایی با مشخصات و توانایی بالاتر
  • تنش (فشار) :بهترین فشاری روی تسمه میزان باری است که تسمه در آن نلغزد چرا که فشار روی تسمه بازده را تا ۱۰ درصد کاهش می دهد.
  • اصطکاک: وجود اصطکاک به صورت های مختلف ( هماهنگ نبودن تسمه و….) سبب بیشتر شدن مصرف الکتروموتور می شود.
  •  قطر چرخ: هر چه قطر چرخ بزرگ تر باشد بازده افزایش می یابد.

انجام خدمات تعمیرات الکترموتور های صنعتی توسط تیم آرشا صنعت با تجربه بالا و دانش روز

گشتاور آغازین

گشتاوری که کاربری شما نیاز دارد باید با مشخصات موتور خوانایی داشته باشد و موتور بتواند آن را فراهم کند. استفاده از موتوری که نمی تواند گشاور استارت لازم را فراهم کند کاهش بازده را به دنبال دارد.

یک الکتروموتور با بخش هایی مانند شبکه برق، کنترل کننده های موتور، الکتروموتورو سیستم انتقال نیرو و…رابطه نزدیک دارد و کارایی آن بخش ها نیز روی مصرف انرژی آن تاثیر گذار است.

ژنراموتور

سیستم های یکسو کننده نیمه هادی یک سورس ایده ال جریان مستقیم برای موتور های دی سی یا دیگر دستگاه هایی هستند که از این جریان استفاده می کنند. ژنراموتور هایی که برای جریان های دی سی استفاده می شوند نسبت به یکسو کننده های نیمه هادی راندمان کمتری دارند و حدود 70 درصد بازده دارند. این در حالی است که بازده یکسو کننده ها 95 درصد به بالا است.

کیفیت توان

مسائل کیفیت توان شبکه شامل کلیه اختلالات شبکه برق مثل عدم تقارن در ولتاژ، افت ولتاژ، چشمک زدن، اسپایک، سیستم ارت پد، هارمونیک ها و نظایر آن می شود کیفیت توان مقوله ایست که تاثیر زیادی بر اتلاف انرزی دارد و یک مهندس حرفه ای باید شبکه را زیر تظر داشته باشد.

تثبیت ولتاژ شبکه

ولتاژ شبکه باید تا جای ممکن با مشخصه های مربوطه و ولتاژ تعریف شده در موتور یکی باشد. تغییرات ده درصدی در ولتاژ مجاز بوده اما بهترین نوسانات که موجب اتلاف انرژی کمتری می شود زیر ۵ درصد است.

ضریب قدرت

ضریب قدرت نیز باید بالا باشد چرا که در صورت کم بودن سبب کاهش ولتاژ می شود و جریان بین کابل ها و ترانسفورمانور ها بیشتر می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *