موتور استپ دار چیست؟
موتور های ترمزدار یا همان استپ دار، زمانی که با قطع برق مواجه شوند، بلافاصله قطع می شوند. این ویژگی برای الکتروموتور ها و موتور گیربکس هایی که با قطع شدن برق، باید سریعا از حرکت بایستند، بسیار ضروری است.
هرچند امکان نصب تجهیزات مورد نیاز برای تبدیل الکتروموتور های معمولی به انواع ترمزدار نیز وجود دارد. نحوه کارکرد این موتورها به نوعی است که در سریعترین زمان ممکن، اول فعالیت موتور به صورت ایمن، کاهش یافته و پس از آن، متوقف می شود.
همانطور که گفته شد می توان از ترمز های جداگانه برای دینام های معمولی نیز استفاده کرد. اما نکته اینجاست که ولتاز ترمز با الکتروموتور باید با همدیگر برابر باشند.
انواع ترمز موتور الکتریکی
به هنگام خرید الکترموتور های ترمزدار باید به نوع روش ترمز گیری موتور دقت شود. در ادامه انواع ترمز ها را معرفی می کنیم.
ترمز مکانیکی
روش عملکرد ترمزهای مکانیکی به صورت الکترومکانیکی است. به این صورت که از دو دیسک (یکی ثایت و یکی متصل به شفت موتور) برای ترمزگیری بهره می برند. این دیسک ها به واسطه لنت و فنر به یکدیگر محکم چسبیدهاند.
زمانی که جریان الکتریکی متصل می شود، آهن ربای سیم پیچی این اتصال را از بین برده و سبب آزاد شدن شفت می شود. این آهن ربا به صورت موازی با مدار استاتور قرار می گیرد. از ترمزهای مکانیکی در آسانسور ها، بالابرهای مخصوص نفر و دیگر دستگاه هایی که به هنگام حمل بار نیاز به توقف دارند استفاده می شود.
ترمز به کمک اینورتر
این ترمزها به وسیله اینورتر یا درایو موتور ها کار می کنند. همچنین به عنوان مطمئن ترین و استاندارد ترین ترمز های الکتروموتور شناخته می شوند. از آنجایی که این ترمز ها فرمان پذیر هستند، می توان به آنها دستور شروع و توقف موتور را وارد کرد.
از ویژگی های ترمزهای اینورتر که سبب ایمنی آنها شده اند می توان به استهلاک کمتر، افزایش راندمان کاری و صرفه جویی در انرژی اشاره کرد. کاربرد الکتروموتور های اینورتر دار در دستگاه هایی مانند پمپ ها و بسیاری از دستگاه های برقی و صنایع دیگر می باشد.
ترمز جریان مستقیم DC
زمانی که قصد توقف لحظه ای روتور باشد، از این ترمز ها استفاده می کنند که مدار آنها تا چند ثانیه بعد از استپ موتور، در مدار بافی می ماند. از این ترمز ها در گیربکس های شفت مستیم به دلیل شروع دوران بر اثر فشار بار بعد از قطع مدار، استفاده نمی شود.
ترمز جریان معکوس
روش کار در این ترمز ها به صورت ایجاد نیروی معکوس خلاف جهت چرخش روتور می باشد. اگر نیروی وارد شده، بیشتر از نیروی روتور باشد، سبب تغییر در جهت چرخش می شود. همچنین عملکرد این ترمز ها در الکتروموتور های تک فاز با سه فاز با یکدیگر متفاوت است. دستگاه هایی که از ترمز های جریان معکوس استفاده می کنند تردمیل و تسمه نقاله هستند.
کاربرد
از الکتروموتور صنعتی ترمزدار در دستگاه ها و صنایع مختلفی استفاده می کنند که برخی از آنها عبارتند از:
- دستگاه های بالابر
- آسانسور ها
- موتور گیربکس ها
- توربین های بادی
- صنایع خودروسازی
- صنایع غذایی
- نوار نقاله
- تردمیل
- جرثقیل های وینچی
- پله برقی ها
- دستگاه های بسته بندی
- صنایع دارویی
- خطوط مونتاژ
مزایای موتور استپ دار
- متوقف کردن آنی موتور الکتریکی
- قابلیت تنظیم دقیق گشتاور
- طراحی طبق استاندارد IEC
- کاهش فشار به موتور در زمان توقف
- امکان فعالیت به صورت مدام و پیوسته
- امکان تنظیم اندازه شفت
- دارای جعبه ترمینال به صورت مشترک یا جداگانه برای ترمز و موتور
- کارکرد سریع ترمز
- قابلیت آزادسازی دستی ترمز
خرید الکتروموتور ترمزدار از آرشا صنعت
برای استعلام قیمت الکتروموتور ترمزدار و یا خرید این محصولات، می توانید از طریق این صفحه محصول مورد نظر خود را به صورت اینترنتی سفارش دهید. امکان خرید حضوری از فروشگاه و یا خرید تلفنی از طریق تماس با واحد فروش وجود دارد.
ناگفته نماند که موتور های استپ دار عرضه شده توسط آرشا صنعت، همراه با گارانتی و ضمانت اصالت کالا و خدمات پس از فروش به مشتریان گرامی ارائه می شوند.