گیربکس کاهنده چیست و چه کاربردی دارد؟

4.6/5 - (5 امتیاز)

انواع گیربکس های صنعتی از مهم ترین بخش های هر کارگاه و کارخانه صنعتی سبک و سنگین به شمار می روند و نبود موتور گیربکس مناسب در یک بخش سبب عدم ارائه نتیجه مطلوب آن خواهد شد. تنوع صنایع سبب طراحی و تولید انواع مختلفی گیربکس شده است که هر کدام کاربرد های خاص را دارند. این سیستم ها از تظر تاثیری که روی نسبت نیرو و گشتاور می گذارند به دو دسته کاهنده و افزاینده تقسیم می شوند. در این مقاله ارشا صنعت قصد بررسی گیربکس های کاهنده با بازده بالا را داریم.

الکتروگیربکس کاهنده چیست؟

در واقع نوع اصلی گیربکسی که در انواع بخش های صنعتی استفاده می شوند از همین نوع بوده که وظیفه تنظیم کردن سرعت و تورک را بین موتور و درایو لود دارند. معمولا ابعاد کوچکی دارند و به سهولت نصب می شوند و بازده بالایی دارند و کار کردن با ان ها آسان است در کل می توان گفت که بهترین گزینه و جایگزین برای زنجیر و قرقره و تسمه و گیربکس های باز هستند.

نکات انتخاب گیربکس کاهنده

بابت همین ویژگی ها از این سیستم ها در ماشین های صنعتی حمل و نقل و انواع نوار نقاله و کانوایر استفاده می کنند. در انتخاب این گیربکس های کاهنده باید به موارد زیر توجه کنید.

از برترین برندهای تولید کننده گیربکس می توان به SEW آلمان اشاره کرد. جهت اطلاعات بیشتر در رابطه با گیربکس های کاهنده SEW به این بخش مراجعه نمایید. آرشا صنعت نماینده رسمی محصولات SEW در ایران می باشد که تمامی محصولات اس ای دبلیو با یک سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش به شما ارائه می گردد.

  • توان ورودی ( قدرت موتور که به کیلووات و اسب بخار نشان داده می شود )
  • دور ورودی ( دور چرخش شافت الکتروموتور در دقیقه )
  • دور خروجی ( دور چرخش شافت خروجی گیر بکس در دقیقه )
  • اندازه گشتاور خروجی ( معمولاً برحسب واحد نیوتن متر سنجیده می شود )
  • نسبت تبدیل ( از تقسیم عدد دور خروجی بر عدد دور ورودی بدست می آید )

گیربکس کاهنده

عوامل محیطی زیر نیز در تعیین مدل خاص گیربکس بسیار مهم هستند و باید با در نظر گرفتن همه آن ها مشخصات فنی را تعیین کرد :

  1. نوع ماشین که قرار است گیربکس روی ان سوار شود.
  2. دمای محیط
  3. شرایط محیط ( گرد و خاکی بودن، رطوبتی بودن، یخ زدگی، استوایی و…)
  4. موتور محرک ( نوع و مشخصات )
  5. نوع انتقال بین موتور گیربکس ( مستقیم ، از طریق کوپلینگ کلاچ ، واریاتور و…)
  6. آرایش محور ها
  7. مقدار بار شعاعی

مزایای گیربکس های کاهنده چیست؟

  • بازده زیاد
  • فرایند نصب و سوار کردن اسان
  • کاربری ساده
  • جایگزین مناسب زنجیر، قرقره و…
  • سایز کوچک و وزن سبک
  • تنوع در توان و سایر مشخصات فنی

انواع مدل های گیربکس کاهنده

این گیربکس ها در کل به 4 دسته تقسیم می شوند :

  1. گیربکس های خورشیدی کاهنده
  2. گیربکس حلزونی کاهنده
  3. گیربکس کاهنده بول
  4. گیربگس های ترین

کاهنده گیربکس صنعتی

نصب گیربکس کاهش دهنده سرعت

این نوع گیربکس ها باید به پایه صلب بسته شوند تا هیچگونه لرزش و ارتعاشی نداشته باشند. در صورتی که در محیط خاص احتمال ضربه خوردن آن وجود داشته باشد و عوامل دیگر مانند بار زیاد و گیرپاژ نیز وجود داشته باشند از کوپلینگ های هیدرولیکی و محدود کننده های نیرو کلاچ و غیره استفاده می گردد. تلورانس ماشین کاری هر نوع دنده، چرخ زنجیر یا پولی که روی محورهای ورودی و خروجی نصب میشود باید H7 ISO باشد. برای پیشگیری از گریپاژ قطعات دستگاه و زنگ زدن آن ها پیش از نصب روی سطوح گریسکاری انجام می شود تا طول عمر گیربکس بیشتر شود. سوراخ محور گیربکس ها دارای تلورانس H7 است تمام محور هایی که به آن وصل می شوند معمولا با H7 ماشین کاری می باشد.

در روانکاری این نوع سیستم ها اگر با گریس ترکیبی روانکاری را انجام داده باشید فرایند نگهداری آسان تر خواهد اما اگر از روانکار های صنعتی بهره گرفته اید پیشنهاد می کنیم روغن را بعد از 500 تا 1000 ساعت کار اولیه عوض کنید و داخل گیربکس را بشویید. در ضمن باید در بازه های زمانی مشخص سطح روفن را بررسی کنید و در کل روغن را پس از گذشت 4000 ساعت تعویض کنید این در حالی است که روغن های ترکیبی تا 8000 ساعت باید تعویض شوند.

آرشا صنعت

شما می توانید برای خرید گیربکس های کاهنده و مشاوره و استعلام قیمت با کارشناسان و مشاوران ما در مجموعه آرشا صنعت تماس حاصل فرمایید.

سوالات متداول
  • گیربکس کاهنده چیست ؟
    گیربکس های صنعتی کاهنده سرعت را کاهش داده و قدرت را افزایش می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *