الکتروگیربکس صنعتی چیست ؟

5/5 - (2 امتیاز)

اگر تا به حال بخش های صنعتی سبک و سنگینی که سیستم های انتقال و تولید نیرو بخش مهمی از آن هاست را دیده و یا در آن ها کار کرده باشید می دانید که الکتروگیربکس ها یکی از مهم ترین سیستم های نصب شده در کل یک بخش صنعتی محسوب می شوند. اما الکتروگیربکس صنعتی چیست و چه کاربردی دارد ؟ انواع این دستگاه ها و روش کارکردشان چگونه است؟ همه این موضوعات را در این مقاله از آرشا صنعت بررسی خواهیم کرد.

الکتروگیربکس صنعتی چیست ؟

الکتروموتور گیربکس دار چیست ؟

به دستگاهی صنعتی که با قدرت جنبشی و یا حرکتی فعالیت مهمی را در صنعت موتور های الکتریکی بازی می کند الکتروگیربکس با الکتروموتور گیربکس دار گفته می شود. این دستگاه ها می توانند با کاهش دور و سرعت موتور و تبدیل سرعت به قدرت در سیستم های انتقال نیرو به کار گرفته شوند. در واقع یک الکتروگیربکس صنعتی با کاهش دور موتور گشتاور آن را بیشتر می کند.

این دستگاه ها در صنایع سبک و سنگین نقشی بسیار مهم بین منبع و مصرف کننده بازی می کنند  بنابراین باید انعطاف بالایی به عنوان این واسطه داشته باشند. در واقع برای ایحاد هماهنگی با دقت بالا بین منبع ذخیره و مصرف کننده باید از الکتروگیربکس های با کیفیت استفاده کرد.

اجزای الکتروگیربکس صنعتی

همانطور که از نام این دستگاه ها پیداست ترکیبی از یک گیربکس و موتور الکتریکی هستند بنابراین انتظار می رود قطعات درونی آن ها نیز مشابه همدیگر باشد. چرخدنده ها بخش مهمی از این سیستم ها به شمار می روند و نوع این چرخ دنده ها و سیستم چینش و درگیرشان با هم نوع موتور گیربکس دار را تعیین می کند.

پوسته الکتروگیربکس که اکثرا از چدن ریخته گری شده است محفظه ای است که چرخ دنده ها را درون خود جای می دهد. بدیهی  است که کیفیت این پوسته طول عمر دستگاه را تحت تاثیر قرار می دهد و جنس آن مشخص می کند که دستگاه باید در چه محیطی به کار گرفته شود.

شکاف های ورودی و خروجی الومینیومی که یا به فرم سوراخ و یا شکاف دیده می شوند و برای تحمل فشار های شعاعی و محوری از شکاف ها از یاتاقان کمک می گیرند. کاسه نمد نیز برای محافظت از آن در برابر غبار و عوامل دیگر به کار می رود.

انواع الکتروگیربکس صنعتی

از آن جا که گیربکس صنعتی بخشی از این سیستم را تشکیل می دهد انتظار می رود که نوع گیربکس نیز تعیین کننده نوع الکتروگیربکس باشد. این یک روش دسته بندی این دستگاه ها بوده و روش دیگر دسته بندی بر اساس کاهنده و یا افزاینده بودن آن هاست. جهت خرید آنلاین گیربکس های صنعتی به این بخش از وب سایت مراجعه نمایید.

الکتروگیربکس های کاهنده

این نوع سیستم ها بین قطعات محرک و متحرک نصب شده و دور مورد نیاز را تامین می کنند. این نوع سیستم سرعت موتور را کم و گشتاور را افزایش می دهند.

الکتروگیربکس های افزاینده

دقیقا عکس انواع کاهنده عمل کرده و با افزایش سرعت و دور موتور به هان نسبت گشتاور را کم می کند و در صنایع پالایشگاهی و مشابه کاربرد دارد.

موتور گیربکس دار هلیکال 

این نوع موتورگیربکس کوچک بوده و وزن کمی دارد و همانطور که مشخص است گیربکس آن ا از نوع هلیکال است. از این دستگاه ها در صنایع سیمان، پلاستیک لاستیک سازی نوار نقاله و خرد کننده ها استفاده می شود.

الکتروگیربکس هلیکال شافت مستقیم

ضریب انتقال قدرت بسیار بالا از ویژگی های مهم این نوع دستگاه ها بوده و بیشتر در صنایع سنگین به کار می روند. در ضمن کار با ان ها نیازمند دانش کافی و یک اوپراتور با تجربه است و سرویس ها باید به موقع و دقیق توسط کارشناس انجام شوند. نوع دیگری از موتور گیربکس هلیکال مدل های شافت عمودی آن هستند که آن ها هم در صنایع سنگین کاربرد دارند.

گیربکس هلیکال شافت عمودی غیر راستا

این دستگاه ها بیشتر در کنار پمپ ها به کار برده می شوند و توانایی انتقال بار های بسیار سنگین را دارند.

موتور گیربکس دار حلزونی

ضریب تبدیل بالا و کاهش شدید دور موتور از ویژگی های بارز آن ها بوده و یک شافت با قطر بالا دارند دنده ها حلزونی بوده و از ان ها در صنایع معدنی استفاده می کنند.

الکتروگیربکس خورشیدی

این دستگاه ها نیز دقت بسیار بالایی دارند و در افزایش گشتاور مثال زدنی عمل میکنند. دنده ها به صورت خورشیدی در انها نصب شده و شافت مستیم اند. راندمان بالای 98 درصد از ویژگی های مهم این سیستم ها محسوب میشود. قیمت گیربکس های خورشیدی را در اینجا بررسی کنید

نکات مهم در انتخاب الکتروگیربکس صنعتی

همانطور که می دانید هر نوع از این دستگاه ها در صنعت خاصی کاربرد دارد و بسته به کارایی که از آن انتظار می رود ویژگی های آن متفاوت خواهد بود به طور خلاصه مواردی که در هنگام خرید آن ها باید در نظر بگیرید شامل :

  • مقدار توان ابتدایی و توان الکتروموتور به کیلووات
  • محاسبه میزان دور چرخش موتور الکتروموتور در دقیقه
  • دور چرخش تبدیل انرژی خارج شده از گیربکس صنعتی در دقیقه
  • اندازه گشتاور خروجی
  • نسبت تبدیل
  • دمای محیط
  • شرایط محیطی و آب و هوایی مثل گرد و خاکی بودن محیط، یخ زدگی هوا و استوایی بودن آن
  • نوع و مشخصات الکتروموتور
  • نوع انتقال انرژی بین اجزای مختلف الکتروموتور
  • نحوه قرار گیری محور ها نسبت به هم
  • مقدار بار شعاعی
  • برنامه دستگاه
  • پیکربندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *