افزایش بازده گیربکس حلزونی

5/5 - (1 امتیاز)

گیربکس های حلزونی را از رایج ترین و پر کاربرد ترین مدل ها در انواع بخش های صنعتی می توان نام برد. این سیستم های انتقال نیرو و گشتاور توسط برند های مختلف و در سایز ها و توان های کم و زیاد ساخته می شوند تا هم صنایع سبک و هم سنگین قادر به استفاده از آن ها باشند. به طور کلی راندمان این گیربکس ها بالاست اما این به این معنا نیست که درصد آن نمی تواند بیشتر شود. در این مقاله ارشا صنعت قصد داریم نکاتی در رابطه با افزایش بازده گیربکس حلزونی را عنوان کنیم تا راندمان را بیشتر کنید و هم بهتر از گیربکستان نگهداری کنید.

روش های افزایش بازده گیربکس حلزونی

یکی از مهم ترین نکاتی که باید در نظر گرفته شود شرایط کلی گیربکس و نحوه قرار گیری آن است یعنی دستگاه شما باید ثابت و مستحکم متصل شده باشد و فاقد ارتعاشات باشد چرا که لرزش ها هر جند کوچک هم سبب افت راندمان شده و هم باعث آسیب پذیر تر شدن آن می شوند. در گیربکس های حلزونی مانند سایر سیستم های مشابه لرزش ها ممکن است باعث وارد شدن ضربه به دنده ها پوسته و… شوند و یا موتور به خاطر آن ها گریپاژ کند.

اگر لرزش هایی را در هنگام کار کردن مشاهده کردید سعی کنید از محدود کننده های گشتاور خروجی و کوپلینگ هیدرولیک و کلاچ و…خودداری کنید و در ابتدا به کمک یک تکنیسین ارتعاشات را حذف کنید.

وضعیت شافت های گیربکس حلزونی

کسب اطمینان از هم محوری و تنظیم بودن شافت ورودی و خروجی نیز یکی دیگر از مواردی است که بهتر است گاها پیش از استارت گیربکس حلزونی انجام شود. دقت کنید که اگر می خواهید در هالو شفت که تلرانس H7 دارد محور های خروجی و یا ورودی را قرار دهید سعی کنید به خاطر قرار دادن غلط و نادرست آن به گیربکس حلزونی آسیب نزنید و حتی از تلرانس H6  استفاده کنید.

درست جا زدن و روان بودن تلرانس در خار ها سبب بهتر کار کردن دستگاه می شود و از ایجاد صدا و نویز اضافه جلوگیری می کند در واقع اگر این مورد رعایت نشود صدای زیاد و آزار دهنده ای شنیده خواهد شد.

از دیگر نکاتی که در افزایش راندمان کمک می کند و از سویی از گیربکس حلزونی شما مرافبت می کند عدم نبستن موتور به شاسی است چرا که سبب منخرف شن محور ها و شافت موترو خواهد شد که خود سایر مشکلات مانند :

صدمه دیدن بلرینگ های گیربکس و داغ شدن بیرینگ ها، شکستن شافت ورودی، روغن ریزی کاسه نمد و ایجاد نویز زیاد را در پی خواهد داشت. برای جلوگیری بسته شدن گیربکس حلزونی به شاسی باید به دقت زیاد و تراز انجام شود و در حقیقت جای آن بسیار محکم و دارای ثبات باشد. اگر می خواهید با کوپلینگ کردن یک الکتروموتور را وصل کنید نیز باید شافت دو دستگاه در یک محور قرار داشته باشند.

روغن کاری گیربکس حلزونی

اگر قرار است گیربکس شما برای مدت زمان زیادی کار نکند و استارت نخورد بهتر است محفظه روغن آن را پر کنید. پس از مدتی که از روغن ریزی می گذرد ( مثلا 5000 ساعت ) بهتر است سطح و کیفیت روغن را بررسی کنید و در صورت نیاز هم برای افزایش بازده گیربکس حلزونی و هم برای نگهداری بهتر از دنده ها روغن را تعویض کنید. در ماشین ها و سیستم هایی که در محیط سرد و با اب کار می کنند و احتمال ایجاد یخ زدگی وجود دارد بهتر است پیش از شروع کار گیربکس از روان بودن کامل دستگاه و روفن آن مطلع شوید.

نگهداری درست از گیربکس آن جا اهمیت پیدا می کند که بدانید شما در صورت ایجاد هر گونه تغییر ساختاری و سوراخ کردن بدنه و…گارانتی را نقض کرده اید.

همه چیز درباره روغن کاری گیربکس های صنعتی را در این بخش از آرشا صنعت بخوانید.

در برخی دستگاه ها برای انتقال نیرو از تسمه استفاده می کنند و همانطور که می دانید این تسمه باید در شرایط استاندارد باشد تا بیشترین بازده را داشته باشد پس بررسی آن و در صورت نیاز تعویض کردن آن هم از صدمه دیدن دستگاه جلوگیری می کند و هم راندمان را بالا نگاه می دارد. بعضی اوقات پس از نصب شدن گیربکس روی دستگاه مربوطه اقدام به رنگ کردن آن می کنند در فرایند رنگ کردن باید در نظر داشته باشید که رنگ کردن کاسته نمد امری اشتباه است.

سایر نکات مهم برای افزایش راندمان گیربکس های حلزونی

زمان گریس کاری باید رد ابتدا محل اتصال شاسی نصب و پایه گیربکس را خوب تمیز کنید و سپس گریس کاری کنید این کار سبب جلوگیری از زنگ زدن شاسی می شود که هم طول عمر آن را زیاد می کند و هم باعث روان تر شدن کار دستگاه می شود. پس از خرید گیربکس جدید حتما روغن آن را بررس یکنید چرا که بسیاری از مدل ها با با تگ ( بدون روغن یا روغن ندارد ) عرضه شده اند.

اگر سیستم را به تازگی خریداری و نصب کرده اید بهتر است در ساعات اولیه کار بین 50 تا 70 فشاری که می تواند تحمل کند را به آن وارد کنید و بعد از گزشت 300 -400 ساعت کار فشار را به ماکسیموم برسانید. اگر می خواهید بیشترین راندمان را در ابتدا داشته باشید بهتر از پس از 48 ساعت کار اولیه روغن را کامل تخلیه کنید و روغن جدید را در دستگاه بریزید اینکار برای تخلیه براده ها انجام می شود از صدمه دیدن برینگ ها پیشگیری می کند.

انتخاب روغن مخصوص و با ویسکوزیته استاندارد گیربکس شما شرط سالم ماندن و بازده بالای گیربکس حلزونی است. به طور میانگین روانکار را پس از هر 3500 ساعت و یا 4000 ساعت کار تعویض می کنند اما این بسته به نظر تکنیسین دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *