استفاده از گیربکس در موتور های الکتریکی
گیربکس ها را می توان یکی از مهم ترین قطعات هر سیستم مکانیکی صنعتی به حساب آورد که با کاهش سرعت سبب افزایش گشتاور می شوند و با چرخدنده های مختلفی که دارند قدرت های مختلفی را تحت اختیار صنعتگران قرار می دهند. همین ویژگی سبب شده تا از جعبه دنده های صنعتی در کارخانجات و صنایع گوناگون بهره بسیار ببرند و سیستم های مکانیکی بدون ان ها عملا کار نمی کنند. اما علت استفاده از گیربکس صنعتی در موتور های الکتریکی از نظر فنی چیست و چه تاثیری روی عملکرد سیستم دارد ؟
علت استفاده از گیربکس صنعتی در موتور های الکتریکی
از مهم ترین نقش های گیربکس های صنعتی می توان به محافظت کردنشان از موتور های الکتریکی اشاره کرد به این صورت که با افزایش گشتاور فشار را از روی موتور برداشته و به نوعی از overload شدن آن پیشگیری می کند. از طرفی کاهش انرژی مصرفی به معنای کمتر شدن هزینه های سیستم است چرا که بدون استفاده از گیربکس برای رسیدن به قدرت مورد نیاز باید انرژی زیادی توسط یک یا چند موتور صرف شود اما یک گیربکس با نسبت دنده مناسب و گشتاور متناسب با صنعت مصرف برق را به حداقل می رساند و راندمان کلی سیستم افزایش پیدا می کند.
قیمت گیربکس های صنعتی خارجی و ایرانی را در این بخش از وب سایت مشاهده کنید.
از دیگر فواید فنی که استفاده از گیربکس در موتور های الکتریکی دارد کاهش اینرسی دورانی است. تغییر سرعت، توقف و یا استارت نیز با این سیستم به صورت بهینه انجام شده و از آسیب های احتمالی پیشگیری می شود. در ضمن نصب یک گیربکس تعادل سیستم را بالاتر برده و باره قدرتی آن را افزایش می دهد این درحالی است که موتور های الکتریکی به صورت تنها توانایی انتقال نیرو به بهترین شکل را ندارند .
مسئله دیگر بحث دیزاین و فضای نیاز برای موتور های غول پیکری است که به صورت مستقیم و بدون گیربکس کار می کنند این که در صنایع مختلف از موتور هایی با این ابعاد استفاده کنند امکان نداشته و نصب یک موتور و گیربکس می تواند ابعاد سیستم را بسیار کمتر کند. صرفه جویی در هزینه ها نیز تنها در بحث انرژی نبوده و شما با یک موتور الکتریکی ضعیف تر نیز می توانید کار خود را راه بیندازید.