راهنمای انتخاب صحیح گیربکس صنعتی

4.7/5 - (3 امتیاز)

انتخاب گیربکس صنعتی مناسب اهمیت زیادی دارد که باید خیلی سنجیده گیربکس خود را انتخاب کنید. چرا که اگر گیربکسی که خریداری می کنید جوابگو نیاز شما نباشد یا اینکه توان آن بیش از حد نیاز شما باشد. در واقع شما هزینه و زمان خود را هدر داده اید. شما در هنگام انتخاب و خرید گیربکس صنعتی باید اطلاعاتی داشته باشید که به انتخاب راحت تر شما کمک کند. اطلاعاتی مانند کاربرد، توان نامی ورودی، نوع محرک ورودی، دور ورودی، نسبت تبدیل و… در این بخش ما به بررسی هر کدام از این موارد می پردازیم تا در انتخاب گیربکس به شما کمک کنیم.

شما می توانید برای دریافت مشاوره درباره انتخاب گیربکس صنعتی با مشاوران ما در مجموعه آرشا صنعت تماس حاصل نمایید. همچنین می توانید انواع گیربکس صنعتی را از آرشا صنعت با ضمانت اصالت کالا خریداری نمایید.

چه مواردی را باید هنگام انتخاب گیربکس صنعتی در نظر بگیریم؟

  • نوع کاربری
  • نوع محرک ورودی
  • توان نامی ورودی
  • دور ورودی به گیربکس
  • نسبت تبدیل
  • حداقل و حداکثر دمای محیط
  • دفعات استارت و استوپ در ساعت

راهنمای انتخاب گیربکس صنعتی

از گیربکس برای چه کاربری می خواهیم استفاده کنیم؟

این موضوع مهمی است که باید در نظر داشته باشیم تا توانی از گیربکس را تهیه کنیم تا جوابگو نیاز ما باشد. همه قطعات داخلی بسته به کاربردی که دارند باید از توان در حال انتقال، قوی تر باشند تا علاوه بر اینکه توان و گشتاور را به راحتی منتقل کنند، بتوانند ضربات و شوک های ایجاد شده را تحمل کنند.

محرک ورودی از چه نوعی است؟

محرک ورودی یک گیربکس می تواند یک موتور الکتریکی، توربین، موتور پیستونی و یا هر چیز دیگری باشد. اما باید به این توجه داشته باشیم که هر کدام از این نوع ورودی ها شوک متفاوتی را به ورودی گیربکس اعمال می کند. برای مثال، ضریب اطمینان لازم برای یک گیربکس صنعتی که کاربردی معین، توان و دور ورودی مشخص دارد زمانی که یک موتور پیستونی با سه سیلندر محرک می باشد نسبت به زمانی که محرک یک موتور الکتریکی است، بیشتر می باشد. چرا که موتور پیستونی شوک بیشتری را در مقایسه با موتور الکتریکی به به گیربکس وارد می کند.

مقدار توان نامی ورودی گیربکس چقدر می باشد؟

این مورد بسیار دارای اهمیت می باشد. به دلیل اینکه برخی افراد فکر می کنند توان نامی ورودی، آن مقداری است که روی پلاک گیربکس درج شده است. اما در بیشتر مواقع سازنده گیربکس به جای توان نامی ورودی، توان مصرفی سفارش داده شده از سوی مشتری را درج می کند و آن را به عنوان توان ورودی در نظر می گیرد. در حال حاضر به هر دلیلی از جمله افزایش ظرفیت، استهلاک خط و یا هر نوع تغییری در سیستم می تواند باعث شود تا توان نامی موتور بالاتر رفته باشد. این اتفاق می تواند به این دلیل باشد که دیگر گیربکس قبلی ضریب اطمینان گذشته را ندارد و پایین تر از آن حد آمده است. در این حالت باید توان نامی را از دیتاشیت و یا پلاک موتور متوجه شد.

در اینجا بخوانید : آموزش پلاک خوانی گیربکس های صنعتی

نقش میزان دور ورودی در انتخاب گیربکس صنعتی

مقدار دور ورودی به گیربکس بسیار مهم است. چرا که بر اساس میزان دور ورودی است که نوع یاتاقان ها، نحوه روغن کاری، نوع روغن، میزان افزایش دما و… را تعیین می کند. در نتیجه باید دور ورودی مطابق با ظرفیت گیربکس باشد. اگر شما از دور ورودی بیش از حد تعریف شده برای گیربکس استفاده کنید، این دور ورودی به وسیله تسمه و پولی، زنجیر و چرخ زنجیر و یا هر سیستم دیگری کاهش پیدا می کند و بیشتر افراد بر این باور هستند که کاهش دور ضروری به گیربکس وارد نمی کند. این در حالی است که با در نظر گرفتن توان ثابت وقتی دور کاهش پیدا می کند باید گشتاور افزایش می یابد و باعث کاهش ضریب اطمینان می شود.

نکات انتخاب گیربکس صنعتی

نسبت تبدیل (i)

به نسبت بین دور ورودی و دور خروجی از گیربکس که معمولا آن را به صورت i یا Ratio نشان می دهند، نسبت تبدیل می گویند. در گیربکس ها ما دو نوع نسبت تبدیل داریم.

  1. نسبت تبدیل نامی (اسمی) یا Nominal
  2. نسبت تبدیل حقیقی (واقعی) یا Actual (که این نوع دارای چندین رقم اعشار می باشد.)

سازندگان به طور معمول نسبت تبدیل نامی یکسانی را تولید و به بازار عرضه می کنند اما نسبت تبدیل حقیقی آن ها می تواند بسته به نوع دنده ها متغیر باشد. معمولا این تغییرات به اندازه %3± می باشد.

توجه داشته باشید که نسبت تبدیل صرفا تابعی از تعداد دانه های تک تک دنده ها است و به سایز دنده ها، مدول و… بستگی ندارد.

تهیه یک گیربکس صنعتی با نسبت تبدیل نامی یکسان و نسبت تبدیل حقیقی متفاوت در اکثر مواقع مشکلی برای خطر تولید و یا تجهیزات به وجود نمی آورد. به غیر از اینکه سیستم محرک طوری باشد که یک تجهیز دوار همزمان با دو یا بیش از دو گیربکس در دوران باشد.

در نظر گرفتن حداقل و حداکثر دمای محیط

هر نوع گیربکسی مقداری از دور ورودی را به انرژی گرمایی تبدیل می کند. این انرژی گرمایی در محل در گیری دنده ها و یا محل ساچمه های بلبرینگ تولید می شود و به وسیله روغن از آن محل منتقل می شود. طراحی پوسته گیربکس به گونه ای است که نوع سیستم روغنکاری و نوع روغن طوری انتخاب و به کار گرفته می شود که دمای گیربکس در حین کار نسبت به دمای محیط بالاتر از حد مجاز نرود. به این دلیل که افزایش دمای گیربکس باعث انبساط قطعات داخلی و پوسته می شود. معمولا در گیربکس ها ضریب انبساط پوسته نسبت به دنده ها بیشتر است و افزایش دمای بیش از حد موجب افزایش فواصل مراکز و در نتیجه ایجاد لقی در بین دنده ها می شود. علاوه بر این موارد، ویسکوزیته روغن نیز در دمای بالا کاهش پیدا می کند.

از طرفی حداقل دما نیز دارای اهمیت است. به این دلیل که در برخی مواقع گیربکس در دمای زیر صفر درجه قرار می گیرد. در برخی از گیربکس ها چه به صورت آماده و یا سفارشی، المنت یا سیستم روغن کاری تعبیه شده است تا قبل از شروع به کار گیربکس دما را به حدود 20 درجه برساند.

تعداد دفعات استارت و استوپ گیربکس صنعتی

همان طور که در قسمت ضریب اطمینان صحبت کردیم؛ گیربکس و قطعات داخلی علاوه بر امکان انتقال توان و گشتاور در سرعت های مد نظر، بتوانند بر شوک هایی وارد می گردند، از مقاومت خوبی برخوردار باشند. این تعداد استارت و استپ در ساعت یک از پارامترهایی می باشد که باعث ایجاد شوک بر روی قطعات داخلی می شود.

انتخاب برند معتبر

پس از بررسی و تصمیم گیری در رابطه با نوع گیربکس و مشخصات فنی مورد نیاز توصیه می کنیم حتما محصول مورد نیاز خود را از یک برند معتبر تهیه کنید.

خرید انواع گیربکس های صنعتی از نمایندگی معتبر

نکته دیگری که در انتخاب و خرید گیربکس باید در نظر بگیرید، خرید از فروشنده معتبر است. اطمینان حاصل کنید که فروشنده قطعه اصلی به شما ارائه می کند و در رابطه با سابقه و خوش نام بودن آن تحقیق کنید.


شما می توانید انواع گیربکس صنعتی را از آرشا صنعت نمایندگی رسمی برندهای ایرانی و خارجی در ایران با ضمانت اصالت کالا خریداری نمایید. جهت مشاهده برترین برندهای گیربکس صنعتی می توانید به این بخش مراجعه کنید.

همچنین می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت با مشاوران و کارشناسان ما تماس بگیرید.

یک دیدگاه در “راهنمای انتخاب صحیح گیربکس صنعتی
  • مهر ۲۹, ۱۴۰۲ at ۱۲:۱۵ ب٫ظ
    Permalink

    خیلی مفید و عالی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *